Bedrijf

Producten

Visie

Contactinfo

Oudijk 2B, 1617 KR, Westwoud, Noord Holland
Tel: +31229262170, Mobile: +31629174230, Fax: +31229260616
Info@kwekerijkok.nl
www.kwekerijkok.nl
WebMaster: Kok

Home

Het Bedrijf


De geschiedenis.

Eind jaren zeventig is in Zwaag (NH) begonnen met de teelt van diverse soorten groente gewassen onder glas.
Omdat op deze locatie geen groei mogelijkheden meer zaten, en de opstanden al erg oud werden. Is er begin jaren tachtig gezocht naar een nieuwe locatie. Deze is gevonden in het naburige Westwoud, op deze nieuwe plek is een kas en woonhuis gebouwd.
In de loop van de tijd is ook steeds meer grond aangekocht, waardoor de teelt van vaste planten zich meer ontwikkelden.

Deze planten werden buiten in de volle grond geteeld en vervolgens verwerkt tot uitgangsmateriaal. Dit materiaal werd verkocht via diverse handels huizen.
Door de combinatie van eigen uitgangsmateriaal de vaste plant en een kas, is er over geschakeld van groente teelt naar bloemen teelt onder glas.
In het begin waren dit diverse soorten zoals, aconitum, Matricaria, en astilbe.
Uiteindelijk is er besloten om op twee soorten te specialiseren namelijk, de
Astilbe en Hosta.

Verbouw.

Naast de snijbloemen teelt, is ook de potplanten teelt van de Astilbe steeds meer tot ontwikkeling gekomen. Hierdoor is besloten om in 2000 het bedrijf te moderniseren.
hierbij zijn de oude bedrijfsgebouwen sloopt en plaats gemaakt voor een nieuwe hal.

Automatisering.

Voor het verwerken van de potplanten, maar ook voor de snijbloemen word er gebruik gemaakt van een containersysteem. In deze containers ligt een zogeheten eb en vloed bodem, waardoor het de potten goed vochtig afgeleverd kunnen worden.
De potten maar ook de speciale substraatbakken worden door robots in de containers gezet, hierdoor wordt behoorlijk op de arbeidskosten bespaart. Onlangs is het systeem uitgebreid met een moderne oppotmachine, en een volautomatische containerwasser.


Verbouw hal

Automatisering